EU: n kansalaiset

Mitä EU tekee kansalaistensa hyväksi?

Vuodesta 1957 lähtien Euroopan unioni on hyödyttänyt kansalaisiaan työskentelemällä rauhan ja vaurauden puolesta. Se auttaa suojaamaan poliittisia, sosiaalisia ja taloudellisia perusoikeuksiamme.
Vaikka voimme pitää niitä itsestään selvänä, nämä edut parantavat päivittäistä elämäämme.

Rauha ja turvallisuus

Keski- ja Länsi-Eurooppa ei ole koskaan tiennyt niin pitkää aikaa ilman sotaa. EU on ihmiskunnan historian menestynein rauhanprojekti, ja se on saanut Nobelin rauhanpalkinnon. Eurooppalaiset ovat tiiviisti yhteydessä toisiinsa taloudellisesti ja kulttuurisesti sekä jaettujen demokraattisten arvojen kautta.

Yhtenäismarkkinat

Yhtenäismarkkinat

Yhtenäismarkkinat ovat maailman kehittyneimpiä ja avoimimpia markkinoita. Se perustuu EU: n neljään perusvapauteen, jotka antavat sinulle ja muille kansalaisille mahdollisuuden:
1. asua tai työskennellä missä tahansa EU-maassa
2. siirrä rahaa
3. myydä tavaroita ilman rajoituksia
4. tarjota palveluja samalla perusteella.

Korkeat ruoka- ja ympäristöstandardit

Koska EU-maat tekevät niin tiivistä yhteistyötä, ruoka ja ympäristömme täyttävät maailman korkeimmat laatustandardit. Häikäilemättömät yritykset eivät pääse myymään saastuneita ruokia tai saastuttamaan joet ja maaseutu.

Kuluttajien edut

Ostajat voivat nyt tuntea olonsa turvalliseksi tietäessään, että he saavat rahat takaisin, jos palauttavat tuotteet. Matkustajat voivat ostaa juna- tai lentolippuja tietäen, että he voivat saada hyvityksen, jos matkansa myöhässä tai peruutetaan. Ja standardit, jotka EU: n kauppojen tavaroiden on täytettävä, ovat maailman tiukempia sekä laadun että turvallisuuden suhteen.

Ihmisoikeudet

EU suojaa kaikkia vähemmistöjä ja haavoittuvia ryhmiä ja puolustaa sorrettuja. Riippumatta henkilön kansallisuudesta, sukupuolesta, kieliryhmästä, kulttuurista, ammatista, vammaisuudesta tai seksuaalisuudesta, EU vaatii kaikkien yhtäläistä kohtelua.

Globaali voima

 
Yhtenäisesti toimivilla EU-mailla on paljon enemmän ääntä maailmannäyttämöllä kuin 27 erikseen toimivassa pienessä ja keskisuuressa maassa. Meillä on poliittinen vaikutusvalta. Kaupan suhteen sääntely- ja tuotestandardimme hyväksytään maailmanlaajuisesti globaalina normina.
Muita etuja, joita EU tuo kansalaisilleen, ovat:

  • Voit käyttää puhelinta ja verkkopalveluita ilman lisäkustannuksia missä tahansa EU: ssa. Voit käyttää myös videoiden ja musiikin suoratoistopalveluita kaikkialla EU: ssa turvallisesti tietäen, että henkilötietosi on suojattu EU: n lainsäädännöllä.
  •  Oikeutesi suojataan matkoillasi: EU: n säännöt suojaavat oikeuksiasi myöhästymisen tai peruutuksen yhteydessä. Matkustaessasi sitten lentokoneella, junalla, veneellä tai bussilla, sinulla on oikeus oikeudenmukaiseen kohteluun.
  • Voit hyötyä koulutuksesta ja yrityksesi tuesta: Erasmus + -ohjelman kaltaiset EU-ohjelmat auttavat sinua saamaan koulutusta hyödyntämään uraasi. EU auttaa myös sinua saamaan kaiken irti liiketoiminnasta – rahoituksesta valmennukseen ja yritysverkoista vaihto-ohjelmiin.
  • Työntekijänä olet suojattu epäoikeudenmukaiselta kohtelulta työpaikalla EU: n perusoikeuskirjan nojalla. Tämä kieltää syrjinnän, myös palkan ja irtisanomisten alalla.
  • EU: n kansalaisena sinut suojataan globalisaation haittapuolilta EU: n tuella pienyrityksille ja säännöillä, joilla varmistetaan, että suuret yritykset maksavat oikeudenmukaisen osan verosta.

Leave A Comment